Gebze Kirazpınar İlkokulu
Kirazpınar Mahallesi Şehit Ali Gaffar Okkan Caddesi No74 GEBZE/KOCAELİ

VİZYON

Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişim ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmek.

MİSYON

Öğrencilerimizin, bireysel yeteneklerini dikkate alarak, öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, çevresi ile olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip, kullanabilmelerini, liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.

BAŞARILAR

2005-2019 yılları arası çeşitli sportif faaliyetlerde kazanılmış dereceler (1.2.3.) mevcut olup diğer sanatsal faaliyetlerde çeşitli kurs,resim yarışmalarında ödüllerimiz mevcuttur.
Öğretim Şekli :İkili Öğretim (ilkokul Öğle- Ortaokul Sabah)

İkili Öğretim (ilkokul Öğle- Ortaokul Sabah)

Ders Başlama ve Bitiş

Öğlenci (Okul Öncesi 2 şube ve 1-2-3 ve 4 sınıflar) 13:30-18:20 Sabah (Okul Öncesi 2 şube 8:20-13:20)

Isınma Şekli

Kalorifer(Fuel-Oil) - Doğalgaz bağlantı dönüşümü başlatılmış olup kısa sürede geçilecektir.

Servis mevcut değildir.

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz ilçe merkezinde bulunan çarşı merkezi yer olan Çoban Mustafa Paşa Camisine yaklaşık 3,5 km lik mesafededir. İl Merkezine ise 50 km. mesafededir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Okulumuzun içerinde bulunduğu Kirazpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanı içersinde olup Emlak Konutları 1.2. ve yeni olarak 3.Etap Konutları yapılmıştır.Ayrıca TOKİ 1.etap yapılmış olup TOKİ 2.Etapın yapım çalışmaları başlamıştır.

Sportif Etkinlikler

Okulumuz satranç,atletizm,geleneksel çocuk oyunları gibi branşlarda aktif olarak etkinlikler yürütmektedir.

Proje Çalışmaları

Erasmus+KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Geleceğimiz,Çocuklarımız Projesi, Kocaeli Çöpüne Sahip Çıkıyor,Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Projeleri (Atık Pil,Arızalı Elektrik-Elektronik malz. gibi) ortaklığımız aktif bir şekilde yapılmaktadır.

Yurtdışı Proje Faaliyetleri

Yurtdışı AB ERASMUS projeleri ile ilgili Okul Eğitimi KA101 projelerine ortaklık çalışmaları yapılmaktadır.

Diğer Hususlar

OKULUMUZDA İLKOKUL GRUBU ÖĞRENCİLERİ ÖĞLENCİ ve 2 ANASINIFI DERSLİĞİ ile BİRLİKTE 12 İLKOKUL VE ORTAOKUL DERSLİK SAYISI İLE EĞİTİM ÖĞRETİM DEVAM ETMEKTEDİR.