Okulumuzun kısa tarihçesi

Kocaeli Valiliği'nin 14.09.2004 tarih ve 34440 sayılı ad verme onayı ile okulumuza Gebze Kirazpinar Ilköğretim Okulu adı verilerek 24 Ocak 2005 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. 2013-2014 Eğitim -Öğretim yılından itibaren günümüze kadar Gebze Kirazpınar İlkokulu ve Gebze Kirazpınar Ortaokulu olarak eğitime devam etmektedir.

Okulumuz toplamda 5850 metrekare alan üzerine kurulmuş olup geniş bir okul bahçesi ve içerisinde yeşillendirme çalışmaları yapılmış çocuk oyun parkı ve 3 katlı bir binadan oluşmaktadır. Bünyesinde 15 derslik, 1 rehberlik servisi, 1 fen laboratuvarı, 1 kütüphane-BT sınıfı, 3 idari oda bulunmaktadır. Isınma sistemi kalorifer olup  yakıt olarak fuel-oil kullanılmaktadır.